مزایا و معایب قالب لغزنده عمودی، در مورد مزایا و معایب این روش اجرائی مباحث مختلفی وجود دارد. عده ای بطور کلی استفاده از قالب لغزنده عمودی را نامناسب میدانند، یکی از معایب عمده ای که این عده نسبت به قالب لغزنده مطرح میکنند، مسئله ایجاد تنشهای مکانیکی است که در اثر بکارگیری این روش اجرائی در سطح بتن بوجود می آید. این افراد ادعا دارند که نیروی اصطکاک ایجاد شده بین سطح قالب و بتن میتواند از مقاومت کششی بتن تازه ریخته شده بیشتر باشد و در نتیجه سطح بتن ترك خورده و باعث کاهش میزان دوام و مقاومت فشاری بتن میشود.
در مقابل ، دست اندرکاران و طرفداران قالب لغزنده ادعا دارند که فقط در زمانیکه بتن بیش از حد در داخل قالب بماند و سفت شود چنین شرایطی اتفاق می افتد و در صورت بکارگیری روشهای صحیح در اجرای عملیات قالب لغزنده و استفاده از یک مخلوط مناسب بتن ، کیفیت سازه اجرا شده توسط قالب لغزنده، از کیفیت سازه مشابهی که توسط روشهای معمولی قالب بندی اجراء شده نبایستی کمتر باشد. افزودنیهای بتن به بالا کیفیت کار قالب لغزنده کمک شایان توجهی نموده است.
استفاده از میکروسیلیکا ، روان کننده و دیرگیر باعث شده که بتوان حتی با شن و ماسه شکسته شده نیز ، بتن های خوبی توسط روش قالب لغزنده ارائه داد میتوان مزایای استفاده از قالب لغزنده عمودی را بشرح زیر برشمرد:
۱- سرعت اجرای سازه بسیار بالاست.
۲- اقتصادی است.
3-سازه اجرا شده کاملاً یکپارچه بوده و عاری از وجود درزهای ساختمانی عمودی و افقی است.
۴- گرچه در صورت دقت در اجرای عملیات نمای بتن بسیار خوب و قابل قبول خواهد بود ، معذالک امکان انجام عملیات نماکاری بروی سازه بلافاصله بعد از بتن ریزی وجود دارد که باعث میشود ملات نما با بتن تازه ریخته شده چسبندگی بهتری داشته باشد.
5- نیازی به اجرای داربست نما به روشهای کلاسیک نیست .
6- امکان پیش ساخته کردن قطعات قالب در کارخانه وجود دارد و لذا عملیات درون کارگاه ساختمانی از لحاظ آهنگری و نجاری به حداقل میرسد.
۷- امکان اجرای قسمتهای دیگری از کار اجرای سازه از قبیل بالا کشیدن خرپاهای سقف و غیره بطور همزمان با اجرای قالب لغزنده وجود دارد .
انجام عملیات قالب لغزنده برای ارتفاعات بالای بیست متر کاملاً بصرفه خواهد بود. در مقابل برای ارتفاعات کمتر از ۱۰ متر اجرای سازه توسط قالب لغزنده چندان مناسب نیست
و اما معایب استفاده از قالب لغزنده را میتوان بشرح زیر نام برد.
۱ – قیمت اولیه قالب گرانتر از قالبهای معمولی است.
۲- اجرای بازشوها ، برآمدگیها و همچنین آرماتورهای انتظار مشکل است. اصولاً سیلوهای گندم و امثال آن .. قالب لغزنده برای اجرای سازههایی که مقطع ثابت داشته باشند مناسبتر است .
3- تدارکات اجرایی مشکل است. چون قالب لغزنده معمولاً ۲۴ ساعته و بطور سه شیفت اجرا میشود ، در نتیجه تامین بتن و آرماتور و سایر تدارکات مورد نیاز آن حساس تر است.